Twinkle | Digital Commerce

V&D opnieuw in zeer zwaar weer

2017-11-08
180101
  • 1:33

V&D heeft uitstel van betaling aangevraagd. De warenhuisketen kreeg na een eerdere crisis begin dit jaar miljoenen van moeder Sun Capital. Daar werd onder andere een nieuwe, ‘mobile first’ webwinkel mee gerealiseerd, die vandaag op slot gaat.

De werknemers worden vanochtend op de hoogte gebracht van het nieuws, zo meldt RTL Z. V&D telt in totaal 62 warenhuizen.

Opnieuw uitvinden
Na V&D’s problemen begin dit jaar werd in de lente een nieuw plan gemaakt om de warenhuisketen er weer bovenop te helpen. Nieuwbakken directeur John van der Ent beloofde winstgevendheid op de korte termijn (2017) en kondigde aan dat V&D zichzelf ‘en het fenomeen warenhuis’ zowel online als offline opnieuw uit moest vinden.

Nieuwe focus
Het in 2014 gepresenteerde winkelconcept werd stopgezet en er kwam een nieuwe webwinkel, gericht op mobile first. Een frissere look & feel, een nieuw order management systeem en meer productinformatie op de homepage moest consumenten een betere beleving bieden. Ook werden er bestelzuilen op de winkelvloer geplaatst in Almere, Amstelveen en Uden en konden klanten uit Utrecht en Groningen hun gekochte producten uit de fysieke winkel dezelfde dag thuis laten bezorgen.

Middensegment
Cor Molenaar voorspelde (‘Waarom V&D het niet gaat redden') een nieuwe val van V&D al in mei. ‘Het middensegment is de enige plaats waar V&D kan zijn, alleen daar is een bloedig gevecht aan de gang om de klant. Internet, winkels met lage prijzen en andere bestedingen van het budget zorgen voor lagere verkopen, eroderende marges en dus voor minder winkels. Is dit wel een segment om nog succesvol in te zijn?’, schreef hij. Molenaar raadt V&D nu aan om te saneren en een aantal winkels open te houden. 'Eerst visie ontwikkelen en weer relevant worden', meldt hij vanochtend in een tweet.

Lees ook:
Macintosh vraagt uitstel van betaling aan (22-12-2015)