Twinkle | Digital Commerce

Twinkle Tijdmachine: Bol.com

2017-05-27
180101
  • 1:14

Twinkle wordt 10! Volgende maand verschijnt het speciale jubileumnummer. Ook op de website staat de redactie stil bij de tiende verjaardag. Elke week stoppen we een online retailer in de Twinkle Tijdmachine. Welke ontwikkelingen heeft Bol.com in tien jaar doorgemaakt?

Herinnert u het zich nog? De tijd dat u bij Bol.com enkel boeken en muziek kon kopen. In 2005 was het bedrijf zes jaar op gang en verkocht het producten uit het eigen assortiment. Later, in 2007, kwamen daar de tweedehands artikelen van consument bij, en in 2011 de items van zakelijke verkooppartners.

Door de jaren heen veranderde de pure player een aantal keer van homepage. Er kwamen 'speciaalzaken', die eerst horizontaal in het menu werden gepresenteerd. De homepage verder een paar jaar geleden gepersonaliseerd. De ingelogde bezoeker ziet nu een persoonlijk aanbod in zijn 'eigen webwinkel'. Vorig jaar stapte Bol.com over op een verticaal menu.

Zoek de verschillen...

Bol.com in 2005

Bol.com in 2015

-----------------------------------------------
10 jaar Twinkle
De redactie van Twinkle is op zoek naar mooie, grappige, spannende of ontroerende verhalen. Hoe heeft tien jaar e-commerce uw leven veranderd? Hoe is alles totaal anders uitgepakt dan u tien jaar geleden vermoedde? Wij zijn benieuwd! Schrijf uw verhaal in maximaal 250 woorden, doe er een leuke selfie bij en stuur dat vóór 19 oktober naar redactie@twinklemagazine.nl. Wie weet ziet u zichzelf terug in ons jubileumnummer.
-----------------------------------------------