Twinkle | Digital Commerce

Flipkart loopt vooruit op app only toekomst

2017-05-27
180101
  • 1:10

Het Indiase webwarenhuis Flipkart heeft aangekondigd de deuren van zijn webwinkel te sluiten en alleen nog te gaan verkopen via zijn mobiele applicatie. Voor een nu lopende vijfdaagse uitverkoopactie zijn shoppers al aangewezen op de app.

Flipkart maakte zijn app only voornemen afgelopen zomer kenbaar. Kort daarvoor had overnameprooi Myntra de opmerkelijke stap zal gezet; de artikelen van de online fashion en lifestyle retailer zijn alleen nog maar te koop via de Myntra app, waar een heuse rap voor werd gemaakt.

Big Billion Day Sale
De omzetting bij Flipkart, aanvankelijke gepland voor september, laat op zich wachten; de desktop- en de mobiele site zijn nog in de lucht. Wie wil profiteren van de vandaag gestarte ‘Big Billion Day Sale’, te vergelijken met de Drie Dwaze Dagen van de Bijenkorf, moet echter gebruik maken van de app.

Op Flipkart.com verschijnen overigens al enige tijd app only aanbiedingen.

E-commerce in India
Flipkart is de grootste online retailer van India. De e-commerce markt is er nog klein, maar heeft mede door de sterke penetratie van smartphones heel veel potentie. Amazon sorteert daar op voor met de opening van zeven extra fulfilmentcentra voor het land met 1,25 miljard inwoners. Daarmee komt de teller op twintig magazijnen

Lees ook: Is de toekomst app only? (17 augustus 2015)