Twinkle | Digital Commerce

Duitse schoonmaakstartup Book a Tiger in Nederland

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:09

De Duitse schoonmaakstartups lijken hun weg naar ons land gevonden te hebben. Vandaag is Book a Tiger, een directe concurrent van Helpling, van start gegaan in Nederland. Schoonmakers kunnen ingehuurd worden voor 15 euro per uur.

Book a Tiger werd in april 2014 opgericht door de Duitse Claude Ritter en Nikita Fahrenholz. Sinds deze lancering breidde het bedrijf al uit naar tweehonderd Duitse steden en plaatsen, Wenen, Zürich en nu Amsterdam.

Tiger inhuren
Consumenten kunnen via de website of de mobiele applicatie een ‘tiger’ inhuren die voor een vast bedrag van 15 euro per uur de woning komt schoonmaken. Daarbij hoort ook het wassen en strijken van kleding en het lappen van de ramen. De huishoudelijke hulpen verdienen zelf vanaf 11,40 euro per uur.

Helpling
Book a Tiger gaat in ons land de direct concurrentie aan met Helpling, dat uit de stal van Rocket Internet komt. Helpling breidde sinds zijn oprichting in, tevens, april 2014 razendsnel uit binnen en buiten Europa. Dit deed de startup met een steuntje in de rug van investeerders; ruim 56 miljoen euro groeigeld ontving het bedrijf al in zijn jonge bestaan. Begin deze maand kondigde Helpling aan zich echter terug te trekken uit een aantal landen, die volgens het bedrijf niet goed genoeg opbrachten.