Twinkle | Digital Commerce

Ahold begeleidt jonge e-commerce ondernemers Startupbootcamp

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:01

Ahold heeft een samenwerkingovereenkomst gesloten met het acceleratieprogramma Startupbootcamp. De lijstaanvoerder van de Twinkle100 gaat het e-commerce programma in Amsterdam drie jaar lang ondersteunen met mentoren vanuit Bol.com en Albert Heijn.

Volgens de organisatie van Startupbootcamp Amsterdam kunnen de startups Ahold helpen in de ontwikkeling van innovaties in e-commerce. ‘Door hun creativiteit en flexibiliteit zien Startupbootcamps jonge bedrijven snel waar behoefte aan is bij consumenten en bedrijven én kunnen zij nieuwe uitvindingen snel commercialiseren’, meldt de onderneming in een persbericht.

Mentoren
Ahold zet mentoren ‘met verschillende expertises’ van Albert Heijn en Bol.com in om de jonge ondernemers te ondersteunen. Deze tien startups uit Portugal, Nederland, Israël, Tsjechië, Griekenland en Groot-Brittannië krijgen drie maanden intensieve begeleiding van verschillende bedrijven om uiteindelijk op 22 januari 2016 - Demo Day - hun onderneming te pitchen voor driehonderd investeerders.

Centraal Beheer
Het e-commerce programma van Startupbootcamp vond eerder al een partner in Centraal Beheer. De verzekeraar sloot eveneens een contract voor drie jaar af met het acceleratieprogramma. Momenteel draaien er programma’s van Startupbootcamp in Amsterdam, Berlijn, Kopenhagen, Istanbul, Eindhoven, Sittard, Londen, Barcelona en Singapore. Ons land is de thuishaven voor e-commerce.