Twinkle | Digital Commerce

Etsy test same day delivery met Postmates

2017-11-11
180101
  • 1:23

Etsy start een same day delivery pilot in New York: Etsy ASAP. Verkopers kunnen kopers de gelegenheid bieden een artikel nog dezelfde of de volgende dag in huis te hebben. Daartoe sloot het handelsplatfom een samenwerking met koeriersnetwerk Postmates.

Postmates is aan een opmars bezig. Kort na elkaar verwelkomende de startup Starbucks, McDonalds en Apple als klanten. Nu komt Etsy daar dus bij, al gaat het vooralsnog om een proef. De koeriers uit het netwerk worden via een mobiele app aangestuurd. Ze halen producten op de verkoper en bezorgen ze vervolgens aan huis. Postmates streeft ernaar bezorging binnen één uur voor 1 dollar mogelijk te maken.

Kritiek
Bij het tienjarige Etsy, ook actief in Nederland, zijn wereldwijd ongeveer 1,5 miljoen verkopers aangesloten. Het bedrijf ging afgelopen voorjaar naar de beurs. Daarna kreeg het de nodige kritiek van trouwe verkopers te verwerken, omdat bedrijven zouden worden toegelaten die massaproducten verkopen. Amazon probeerde Etsy-verkopers vervolgens te verleiden over te stappen naar zijn nieuwe marktplaats voor handgemaakte producten: Handmade at Amazon.

Embleem
Nu gaat Etsy Amazon beconcurreren op een van zijn specialiteiten, schrijft Re/code: express delivery. Inwoners van Manhatten en van bepaalde wijken in Brooklyn en Queens kunnen binnenkort kiezen voor de snelle bezorging van Etsy-prodcucten, mits verkopers uit die stadsdelen het faciliteren. Doen zij dat, dan verschijnt een Etsy ASAP embleem op de zoekresultaten- en productpagina’s. Aan de snelle bezorgservice hangt overigens wel een behoorlijk prijskaartje, van 20 dollar.

Lees ook: