Twinkle | Digital Commerce

Shopify noteert 89 procent groei in eerste beurskwartaal

2017-05-27
180101
  • 1:13

Shopify heeft het eerste kwartaal sinds zijn beursgang goed gedraaid. De Canadese aanbieder van e-commerce software noteerde een omzetgroei van 89 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. ‘We blijven investeren.’

Het bedrijf zette eind mei zijn eerste stappen op de beursvloer van New York. Shopify werd destijds gewaardeerd op 1,27 miljard dollar, naar aanleiding van de prijs voor de 7,7 miljoen aandelen die het verkocht.

Verwerkte bestellingen
Het afgelopen kwartaal kwam de omzet uit op 44,9 miljoen dollar, 89 procent meer dan een jaar eerder. In deze periode verwerkte de aanbieder voor 1,6 miljard dollar aan online bestellingen van webwinkelpartners. ‘Dit is wat wij in 2013 in het gehele jaar verwerkten’, vertelt chief financial officer (cfo) Russ Jones aan Internet Retailer.

Payments
Shopify is een aanbieder van e-commerce software waarmee het klanten aan een online storefront helpt. Daarnaast verzorgt het onder andere sinds 2013 de betalingen in webshops van partners, dankzij een ‘inpandige’ payments processor. Gebruikers van Shopify Payments kunnen op één realtime dashboard voorraad-, verkoop- én betaalinformatie inzien. Het bedrijf is ook betrokken bij koopknopexperimenten van Facebook en Pinterest, waardoor consumenten op deze platforms kunnen kopen.

Stripe en PayPal
Volgens Internet Retailer gebruiken nu 175 duizend merchants Shopify voor online verkoop. De aanbieder werkt voor de betalingen in de webwinkels samen met Stripe en PayPal, waarvan het een deel van elke gedane betaling krijgt.