Twinkle | Digital Commerce

Coolblue neemt nieuw magazijn in gebruik

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:01

Coolblue is begonnen met het klaarmaken van bestellingen in zijn nieuwe magazijn in Tilburg. Met een vloeroppervlakte van 22.000 vierkante meter is het onderkomen bijna twee keer zo groot als het andere magazijn in Tilburg, waaruit Coolblue op termijn vertrekt.

Een paar jaar geleden begon Coolblue met de opslag van met name grotere goederen in Tilburg. De capaciteit van deze 'tweede schuur' kwam bovenop de vijfduizend meter in Capelle aan den IJssel.

Verdrievoudiging mogelijk
Het magazijn nabij Rotterdam blijft open, binnen Tilburg verhuist Coolblue naar een nieuw gebouw aan de Asteriastraat. Prologis kocht daar 13,2 hectare land om het magazijn op te realiseren. Er is ruimte om het vloeroppervlak van 22.000 vierkante meter te verdrievoudigen.

Zeven dagen per week
In het nieuwe magazijn worden onder andere televisies, wasmachines en trampolines opgeslagen. Er wordt zeven dagen per week gewerkt in het nieuwe onderkomen, van waaruit onder andere tijdvakbestellingen en same day delivery orders ('VandaagNog') worden verzonden. Ook Belgische orders, reserveringen voor de zeven fysieke winkels en de grotere retouren worden aan de Asteriastraat verwerkt.