Twinkle | Digital Commerce

Video vrijdag: de Myntra app rap

2017-05-27
180101
  • 1:24

Elke vrijdagmiddag plaatst Twinkle een video over e-commerce, met een toelichting van de redactie. In deze aflevering een hilarisch filmpje van de grote Indiase fashion pure player Myntra. Die zet alles op mobiele apps en gaat binnenkort zonder website verder.

Sinds kort moeten mobiele bezoekers van Myntra de recentelijk vernieuwde app downloaden om nog op draagbare devices te kunnen shoppen. Vorige maand meldde het bedrijf dat het helemaal zal overstappen op mobiele apps en dat de deuren van de desktop website ook dicht gaan.

Het besluit leverde internationale media-aandacht op voor Myntra. Gisteren plaatste het bedrijf een video online met een heuse ‘app rap’, waarin de vergelijking wordt getrokken met het meer ouderwetse desktop shopping:

Radicale verschuiving
Anders dan mediaberichten deden geloven ('deadline 1 mei') is het vandaag nog steeds mogelijk om te shoppen op vaste computers via Myntra.com. Het bedrijf biedt wel 25 procent app only korting en Myntra is er heilig van overtuigd dat de toekomst is aan mobiel. ‘A radical shift from desktop to mobile puts the power back in the hands of the customer’, stelt het bedrijf in een andere video van deze week.

Flipkart en Amazon
Myntra werd een jaar geleden ingelijfd door het grotere Flipkart. Ook dat Indiase webwarenhuis wil zijn website sluiten en alleen nog met apps verder gaan. De Indiase e-commerce markt is nog klein, maar heeft mede door de sterke penetratie van smartphones heel veel potentie. Amazon opende al een dedicated website voor het land met meer dan 1,25 miljard inwoners.