Twinkle | Digital Commerce

Shoppable selfiemarketing bij Forever 21

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:11

Forever 21 vraagt dragers van zijn kleding om foto’s met summer looks te uploaden op Instagram, Facebook of Twitter. Als ze bepaalde tekens meegeven, kunnen hun foto’s terecht komen in shoppable fotogalerijen en sociale mediakanalen van Forever 21.

Forever 21 laat klanten online reclame maken voor zijn producten en presenteert dat als een geweldige mogelijkheid om op het web gezien te worden:

User generated content
De foto’s van klanten komen onder andere terecht in een voor mobiel geoptimaliseerde fotogallerij, van waaruit direct kan worden gekocht. In ons land pioniert zonnebrillenverkoper Luiz David met een dergelijke vorm van user generated content marketing, ook wel selfiemarketing genoemd.

Forever 21 in Nederland
Aan het Amsterdamse Damrak opende Forever 21 vorig jaar de deuren van zijn eerste Nederlandse vestiging. De online verkopen van de Amerikaanse kledingketen zijn hier sinds die tijd geëxplodeerd, schreef De Telegraaf onlangs na een gesprek met commercieel en administratief directeur Rob Cuijpers. Forever 21 bouwt ondertussen aan een groot nieuw distributiecentrum in Bergen op Zoom.
 
Lees ook: Selfiemarketing: tips & tricks (14 november 2014)