Twinkle | Digital Commerce

E-commerce omzet Beate Uhse groeit weer

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:39

De online omzet van Beate Uhse, het moederbedrijf van onder andere Pabo.nl en Christine le Duc, zit weer in de lift na een jaar van stagnatie. Op de Duitse thuismarkt groeide de internetomzet zelfs met dubbelcijferige percentages.

Dat heeft het concern in erotische artikelen laten weten. De totale e-commerce omzet van Beate Uhse groeide met een kleine 3 procent, waaruit blijkt dat de internationale online bestedingsontwikkeling behoorlijk achterblijft bij die in Duitsland. Vooral daar heeft Beate Uhse de afgelopen periode ook flink geïnvesteerd in marketing, onder andere met een grootschalige reclamecampagne.

De totale verkoop op afstand kwam uit op 16,78 miljoen euro, een fractie minder dan vorig jaar (16,82 miljoen euro). Tegenover de groei van e-commerce, verantwoordelijk voor het leeuwendeel van deze 'Mail Order' inkomsten, stond een flinke daling van de catalogusverkoop.  

Oogsten
Beate Uhse kampte lange tijd met de naweeën van de implementatie van een nieuw e-commerce platform. ‘Door de problemen met het nieuwe webplatform is de omzet die we online behaalden sterk achtergebleven en hebben we eenmalig hoge kosten gemaakt. Hier zijn we gelukkig vanaf, nu is het tijd om te oogsten’, aldus de Nederlandse managing director Serge van der Hooft eerder bij de presentatie van de afgelopen jaarcijfers. Hij kreeg vorige zomer gezelschap van een landgenoot in de directie, in de persoon van Marc Koster (directeur omnichannel). 

Omzetdaling en verlies
Overall boekte Beate Uhse afgelopen kwartaal een omzet van 36,2 miljoen euro (pdf), 5 procent minder dan in het eerste kwartaal van vorig boekjaar. De daling wordt onder andere verklaard uit de terugtrekking van de Noorse en Italiaanse markt en uit de noodgedwongen sluiting van de omzetrijke maar slecht renderende retailactiviteiten in Berlijn.

Het concern leidde met zijn winkels, webwinkels, catalogi en groothandelsactiviteiten een verlies (EBITDA) van 0,2 miljoen euro, onder andere als gevolg van de negatieve impact van wisselkoersen. ‘Exchange rate trends hit earnings hard.’

Lees ook: 'Erotiek voor vrouwen is een groeibriljant' (23 oktober 2014)