Twinkle | Digital Commerce

Chinese smartphone fabrikant Xiaomi komt naar Europa

2017-05-27
180101
  • 1:01

De Chinese smartphone fabrikant Xiaomi wil een Europese versie van zijn webshop Mi.com lanceren. Het bedrijf verkoopt over enkele maanden smartphone accessoires in de Verenigde Staten en het wil ook Europa voorzichtig gaan veroveren.

Dat heeft Hugo Barra, Xiaomi’s global vice president volgens Cnet gezegd tijdens het Mobile World Congres in Barcelona.

Klein aanbod
Allereerst zullen, net als in de VS, accessoires als fitnessgadgets en hoofdtelefoons op de Europese website worden verkocht. De verkoop van deze artikelen moet duidelijk maken of de Europese consument de Xiaomi-producten ziet zitten. Daarna kan het assortiment worden uitgebreid. Het is onbekend welke landen het Europese Mi.com straks precies gaat bedienen.

India
Xiaomi is in vier jaar tijd gegroeid tot een van de grootste smartphone fabrikanten ter wereld. Naast de verkoop in eigen land en straks de VS en Europa staat India hoog op het expansielijstje. Dit land is in Barra’s ogen veel belangrijker dan de VS. ‘We zijn graag in de US, maar deze markt komt niet eens in de buurt van onze top priority’, tekende Cnet uit zijn mond op.