Twinkle | Digital Commerce

Kijkshop levert online orders in twee uur thuis met Pluplus

2017-11-11
180101
  • 1:07
Kijkshop bezorgt online orders vanaf volgende week binnen twee uur thuis bij consumenten in Amsterdam en Utrecht. Daartoe sloot de keten een samenwerking met Pluplus. De winkels worden ‘kleine distributiecentra’.
 
Kijkshop wil met de nieuwe service same day delivery mogelijk maken vanuit de honderd winkels in Nederland. Genoemde steden hebben de primeur, de retailer verwacht dat snel ook de rest van het land gebruik kan maken van de dienst.

Soms gratis
Klanten betalen de 2-uursbezorging vooruit in de checkout op Kijkshop.nl. ‘Tijdens het afrekenen van een online bestelling krijgt de klant altijd een actuele bezorgprijs te zien alvorens hij voor de 2-uursbezorging kiest’, schrijven de bedrijven in een persbericht. ‘Met een vanaf-bezorgprijs die soms helemaal gratis is, denkt Kijkshop een unieke propositie in de markt te zetten waarmee klanten nog beter bediend kunnen worden.’

Pluplus
Het één jaar oude Pluplus maakt, net als het Amerikaanse Shutl, gebruik van een netwerk van koeriers, die niet in dienst zijn bij het bedrijf. Pluplus sloot eerder een overeenkomst met Corio, eigenaar van Nederlandse winkelcentra als Hoog Catharijne en Alexandrium. Doel: artikelen uit winkels afleveren bij klanten thuis. Het gaat daarbij zowel om fysieke winkelaankopen als om online bestellingen.

Lees ook:
Kijkshop opent ‘cross-channel store’ in Tilburg (25-4-2013)