Twinkle | Digital Commerce

Dierenwebshop Zooplus ziet omzet met 34 procent stijgen

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:56

Zooplus heeft voor het eerst meer dan een half miljard euro omzet geboekt in een jaar. De teller bleef staan op 571 miljoen euro, 144 miljoen ofwel 34 procent meer dan vorig jaar.Dat meldt Zooplus in een voorlopig jaarrapport (pdf).

De groei van 34 procent is groter dan die in 2013, toen de dierenwinkel nog 27 procent meer omzet boekte dan in 2012. Er wordt in het rapport (nog) geen melding van winstcijfers gemaakt.

Tweede helft
Van de totale omzet komt 543 miljoen euro uit de online verkoop in 28 Europese landen, waaronder Nederland. De rest van de opbrengst komt uit ‘overige bronnen’. In de tweede helft (+38 procent) van het jaar zag Zooplus zijn omzet sterker toenemen dan in de eerste helft (+29 procent).

Nederland
Eind maart komt Zooplus met een uitgebreider rapport. Daarin zullen waarschijnlijk ook de resultaten voor de Nederlandse markt staan. Vorig jaar boekte de webshop 35,9 miljoen euro jaaromzet in ons land, een groei van 27 procent.