Twinkle | Digital Commerce

Jumbo maakt mobiele app geschikt voor tablets

2017-05-27
180101
  • 1:15

Jumbo heeft een update van zijn mobiele applicatie uitgebracht. ‘Met de nieuwe 1.2 versie is Jumbo de eerste Nederlandse supermarkt met een speciale bestel app voor tablets’, claimt de supermarktketen.


Jumbo heeft geen losse app voor tablets gemaakt, maar zijn bestaande app geoptimaliseerd voor de grotere schermformaten. Voortaan komt de app zowel in portret- als in landschapsweergave goed uit de verf op tablets. ‘De komende tijd zullen we de Jumbo app nog verder voor de iPad optimaliseren’, belooft het supermarktbedrijf in de App Store.

Boodschappenlijstje
Na de update van vandaag kunnen gebruikers van de Jumbo-app de inhoud van eerdere bestellingen op hun boodschappenlijstje zetten voor de volgende order. Ook is het mogelijk geworden om later in het bestelproces nog een afhaalpunt te selecteren.

Alleen afhalen
Jumbo startte afgelopen november met online verkoop op Jumbo.com. Vooralsnog kunnen webshoppers hun boodschappen alleen afhalen. Op termijn wil de Brabantse keten ook gaan bezorgen. Jumbo verwacht over een jaar 2 tot 3 procent van zijn omzet online te kunnen boeken.

Albert Heijn
Het is alweer bijna een jaar geleden dat marktleider Albert Heijn een speciale versie van zijn mobiele app voor tablets aankondigde. Daarop is het voorlopig nog wachten; 'Ergens dit jaar', is de laatste prognose uit Zaandam. E-commerce verantwoordelijke Adriaan Thierry sprak in september de verwachting uit dat tablets met de komst van de native app dominant zullen worden.
 
Lees ook: Online supermarktkenners over Jumbo.com (2 december 2014)