Twinkle | Digital Commerce

Amazon start bezorging binnen één uur

2017-11-11
180101
  • 1:19

Amazon bezorgt vanaf vandaag binnen één uur aan webshoppers op Manhattan. De snelle bezorgdienst is voorbehouden aan klanten met een Prime-abonnement. Via een speciale app kunnen zij een deel van het Amazon-assortiment bestellen.

Dat heeft Amazon zojuist laten weten. Onder de naam Prime Now start de online retailreus officieel met same hour delivery van daily essentials in delen van Manhattan. Het gaat om tienduizenden artikelen, waaronder shampoo, tissues en batterijen. Ook boeken en speelgoed zijn beschikbaar via de dienst, die komend jaar in meer delen van New York en in andere steden beschikbaar moet komen.

Mobiele app
Prime Now werkt op basis van een mobiele bestelapplicatie. Bezorging binnen een uur kost 7,99 dollar, voor wie een uur langer kan wachten is de service gratis. Tussen zes uur 's ochtends en middernacht bezorgt Amazon zeven dagen per week orders vanuit zijn pas geopende vestiging aan 34th Street op Manhattan. Eerder sijpelde al door dat Amazon daar een speciale lounge voor fietskoeriers heeft ingericht. Bij aflevering van een pakket dient de koerier een foto te nemen van het bezorgadres, voordat hij terugkeert naar 'de basis'.

Hieronder ziet u een video over Prime Now:

Per taxi
Amazon test bezorging binnen het uur ook aan de andere kant van de Verenigde Staten, in San Francisco en Los Angeles. Hier werkt de retailer samen met Flywheel voor het afleveren van orders per taxi.

Lees ook: Amazon bindt abonnees nu met huismerken (5 december 2014)