Twinkle | Digital Commerce

Adyen biedt Apple Pay aan als betaalmiddel

2017-10-05
180101

Adyen biedt -vooral Amerikaanse- klanten de mogelijkheid om Apple Pay te gebruiken bij online betalingen via een mobiel apparaat, in een mobiele app of bij de kassa in een fysieke winkel. Volgens het Nederlandse betaalbedrijf heeft Apple Pay een groot potentieel.

Apple Pay werd twee weken geleden gepresenteerd als de nieuwe betaaldienst van Apple. Het bedrijf maakt het mogelijk om producten via Apple Pay in winkellocaties met de smartphone bij nfc-terminals af te rekenen. De dienst is gekoppeld aan de creditcardgegevens in gebruikers’ Apple Passbook. De opdracht voor betaling wordt gedaan aan de hand van de consument’s vingerafdruk in de Touch ID-button op de telefoon. Daarnaast kunnen artikelen in apps van online retailers worden afgerekend met de combinatie Touch ID (verificatie) en Apple Pay (uitvoeren van betalingen).

Veiligheid
‘De mix van van Touch ID en ‘tokenization’, gebruik van een fysiek voorwerp voor authenticatie, zorgt voor een hoge mate van veiligheid’, meldt Adyen in een persbericht. ‘Gecombineerd zijn deze technologieën in staat om fraude vrijwel geheel te voorkomen en terugboekingen te elimineren.’
Adyen meldt ‘al met grote retailers samen te werken’ om Apple Pay te integreren. Het bedrijf was vanmiddag niet direct bereikbaar voor een nadere toelichting hierop.

Lees ook:
- Video Vrijdag: wat Apple Pay doet voor (online) retail (19-9-2014)