Twinkle | Digital Commerce

Belgische schoenketen Torfs opent Nederlandse webshop

2017-11-11
180101
  • 0:57

Torfs, een grote schoenwinkelketen in België, heeft een dedicated webwinkel geopend voor de Nederlandse markt. De formule belooft shoppers uit ons land gratis verzending en retour, een optimale klantenservice en een aanbod van 310 verschillende merken.

Torfs, dat 71 winkels heeft in België en aan onze zuiderburen online verkoopt op Torfs.be, heeft voor ons land de domeinnaam Schoenentorfs.nl in gebruik genomen. Daarmee komt er opnieuw een webspeler bij in de toch al sterk competitieve Nederlandse (online) schoenenmarkt. Concrete plannen voor fysieke Nederlandse winkels heeft Torfs vooralsnog niet.

Coolblue en Bol.com
Het is niet erg gebruikelijk dat Belgische online retailers actief worden op de Nederlandse markt. Andersom komt het vaker voor. De successen die Coolblue en Bol.com bij onze zuiderburen realiseren zijn ook in omgekeerde richting haalbaar, liet marketingmanager Barbara Torfs optekenen in de Belgische krant De Tijd. Torfs mag zich volgens haar al enige tijd verheugen in veel interesse van Nederlandse consumenten.

Lees ook: ‘Belgische webshops moeten nieuwe doelgroepen bedienen’ (9 juli 2014)