Twinkle | Digital Commerce

Neckermann.com hervat verkoop

2017-05-27
180101
  • 1:49

Neckermann.com, dat eergisteren failliet ging, heeft een nieuwe website. Op Nl.neckermann.com, waar de bedrijfsnaam nu naartoe leidt, zijn producten in de categorieën huishouden, elektronica, entertainment en beauty te koop. Kleding en meubels ontbreken vooralsnog.

Neckermann.com kondigde op de dag van het faillissement een doorstart en een nieuwe website aan, toen de curatoren al enkele dagen actief waren. De nieuwe webstek is inmiddels gelanceerd, hoewel een aantal onderdelen nog ‘in onderhoud’ is. Het aanbod is kleiner dan het was.

Externe leveranciers
Bas Rasker van investeringsmaatschappij Axivate Capital liet al weten dat kleding en meubels ook weer te koop zullen komen op Neckermann.com, dat zijn assortiment de komende weken snel wil uitbreiden. Daartoe wordt samenwerking gezocht met externe leveranciers, die goederen onder de vlag van Neckermann.com naar webshoppers verzenden.

‘Compleet strippen’
Axivate heeft aangekondigd dat Neckermann.com weggaat uit het Zeeuwse Sint Jansteen en dat diensten op het gebied van logistiek, klantenservice en ict elders worden afgenomen. Door de outsourcing verdwijnen zo’n tweehonderd banen, een noodzakelijk kwaad volgens Rasker. Aan zakenblad Quote vertelt hij: ‘
Met een honderddagenplan schonen we het bedrijf nu op. Niets is heilig, je moet het helemaal opnieuw opbouwen. Het is alsof je een huis koopt dat je compleet moet strippen om het daarna opnieuw in te richten.’

‘Forse jongen’
Axivate Capital denkt dat Neckermann.com op termijn kan uitgroeien tot een top 5-speler op de e-commerce markt. De inkomsten zitten al in de lift, aldus Rasker tegen Quote: ‘
Dit jaar stijgt de omzet al weer naar 90 miljoen, het is dus nog steeds wel een forse jongen, echter pas als we dat naar een paar honderd miljoen kunnen trekken ben ik weer blij. Maar het is een taai traject. ’

Twinkle100
Met een Nederlandse online omzet van 55 miljoen euro in 2012 bezet Neckermann.com de 18e plek in de Twinkle100. Over het faillissement van de voormalige postorderaar is veel te doen; een Belgische vakbond stelde vanochtend op BNR dat de directie de onderneming moedwillig en goed voorbereid heeft laten klappen. Axivate Capital ontkende dat vanochtend op de radio met klem, bij monde van Andreas Ezinga. Volgens curator Benne van Leeuwen hebben de belangrijkste schuldeisers tussen de 25 en 35 miljoen euro aan vorderingen openstaan bij Neckermann.com.