Twinkle | Digital Commerce

Asos twee dagen dicht na brand in magazijn

2017-05-27
180101
  • 1:16

Asos is vrijdagavond opgeschrikt door een brand in zijn distributiecentrum in het Britse Barnsley. Het vuur verspreidde zich over vier verdiepingen en beschadigde ongeveer 20 procent van de voorraad in het dc. Asos’ shop was tijdelijk gesloten.

De brand is volgens de lokale politie aangestoken, aldus de BBC. In het 60.000 vierkante meter grote pand liggen meer dan tien miljoen dozen met artikelen uit de webshop, ongeveer 70 procent van Asos’ totale voorraad, aldus Retail Week. Ongeveer vijfhonderd medewerkers moesten worden geëvacueerd.

Geen levering
Asos kwam na ontdekking van de brand met een melding op zijn op dat moment gesloten website. Hierin legde de e-retailer uit dat het tijdelijk geen nieuwe orders kon accepteren van klanten. Ook kregen bestaande klanten te horen dat hun bestellingen later zouden worden geleverd. Vannacht is Asos weer gestart met het verwerken van online orders en is de site weer toegankelijk voor shoppers.

Scotch & Soda-brand in Hoofddorp
Het is niet de eerste keer dat Asos een brand in zijn dc heeft moeten blussen. In 2005 was het magazijn in Hemel Hempstead beschadigd dankzij een explosie tijdens de Buncefield-brand. Onlangs nog werd ook het merk Scotch & Soda getroffen door een brand in zijn magazijn in Hoofddorp. Het dc lag vol met ‘vrije voorraad’, aldus directeur Michiel Witteveen aan het Haarlems Dagblad. De webshop bleef tijdens dit incident in de lucht, omdat producten gewoon geleverd konden worden.