Twinkle | Digital Commerce

Home24 bouwt nieuw dc ook voor Nederlandse markt

2017-05-27
180101
  • 1:15

Home24 bouwt een nieuw logistiek centrum in Ludwigsfelde, een plaats nabij Berlijn. Vanuit dit 35.000 vierkante meter grote dc wil ‘het woonzusje van Zalando’ onder andere de Nederlandse markt bedienen.

Home24 heeft al twee magazijnen in thuisland Duitsland, in Freienbrinck (ook nabij Berlijn) en Grevenbroich (nabij Düsseldorf). Het nieuwe dc wordt gebouwd door de vastgoedgroep Goodman, die ook de opdracht kreeg voor de realisatie van de logistieke centra van Zalando in Erfurt en Mönchengladbach. In het magazijn komen een grote opslagruimte, technische installaties, kantoren en een fotostudio.

Derde partijen
De woonwebwinkel wil met zijn nieuwe accommodatie online orders sneller aan consumenten in Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland kunnen leveren, meldt Internetworld. Home24 heropende vorig jaar november opnieuw de deuren voor andere verkopers uit de woonbranche. Zij kunnen hun meubels en andere huisartikelen op het platform verkopen. De pure player omarmde dit marktplaatsmodel al eerder, maar weerde derde partijen al snel vanwege ‘angst voor oververhitting van de systemen’.

100 miljoen euro omzet
Home24, sinds twee jaar actief in Nederland, zette in het boekjaar tot februari 2014 voor het eerst meer dan 100 miljoen euro om. Het 'grootste online meubelhuis van Duitsland' zag zijn assortiment vorig jaar tot zeventigduizend producten groeien. Home24 heeft in eigen land grootmacht Ikea op de hielen zitten. De Zweedse woonwinkel meldde in november vorig jaar een online jaaromzet (tot en met augustus 2013) te hebben geboekt van 92 miljoen euro in Duitsland.