Twinkle | Digital Commerce

Vervoerdervergelijker GoEuro in Nederland

2017-05-27
180101
  • 0:58

GoEuro, een zoek- en boekplatform voor vervoer tijdens vakanties en reizen, is deze week in Nederland gelanceerd. Het twee jaar oude bedrijf vergelijkt de verschillende soorten vervoer op prijs en snelste routes.


GoEuro werd in 2012 opgericht door de Indiër Naren Shaam. Tijdens een backpackreis door Europa ondervond hij dat het moeilijk was om de snelste route van de ene locatie naar de andere te vinden, zonder daarbij teveel geld kwijt te zijn.

Affliate
Shaam bracht in zijn huidige thuisland Duitsland GoEuro online, een platform dat diverse soorten vervoer met elkaar vergelijkt over een bepaalde route in Europa. Daarbij werkt GoEuro op affiliatebasis; voor elke boeking via de site krijgt het bedrijf een vergoeding, schrijft TravMagazine. Ook verhuurt het platform auto's via diverse autoverhuurbedrijven.

Uitbreiding
Deze week is de site ook beschikbaar geworden voor consumenten in de Benelux, Groot-Brittannië en Spanje. Voor de Nederlandse markt heeft GoEuro een samenwerking gesloten met NS Hispeed, Thalys, NS, KLM, Eurolines en Megabus. Op dit moment bevindt Goeuro.nl zich in de bèta-fase, waarin wel al geboekt kan worden.