Twinkle | Digital Commerce

Macintosh sluit winkels, ziet cross-channel verkoop pieken

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:07

Macintosh kondigt vanochtend aan dat het retailconcern opnieuw winkels zal sluiten. Het gaat om 51 winkels, ofwel ongeveer 5 procent van het totaal. Kwantum staat in de etalage en de cross-channel verkopen van het Nederlandse retailconcern groeien flink.

De Mactintosh Retail Group kondigde afgelopen jaar al de sluiting van 110 winkels aan. Daar komen er nog eens 51 bovenop, laat het bedrijf weten. Het betreft in ieder geval 25 winkels van Scapino in België, omdat de formule daar een te kleine omvang heeft om rendabel te kunnen zijn.

Cross-channel verkopen
Macintosh, verder eigenaar van onder meer Manfield, Dolcis en Invito, wil afscheid nemen van Kwantum en zich puur gaan toeleggen op fashionformules. Binnen dat segment werd afgelopen kwartaal 11,8 procent van de omzet bijgeschreven uit ‘cross-channel verkopen’, waar alle online verkopen onder vallen. Te zien is dat de cross-channel omzet met ongeveer de helft is gegroeid ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar:

Ambitie
Het omzetaandeel van cross-channel binnen Macintosh moet in 2017 ruim zijn verdubbeld en uitkomen op 15 procent.

Het bericht over de cijfers en koers van Macintosh, dat zijn totale omzet na een periode van achteruitgang weer ziet stijgen, vindt u hier (pdf).