Twinkle | Digital Commerce

LaPlace: ‘E-commerce niet rendabel te maken’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:06

La Place is gestopt met de bezorging van producten. Afhalen kan alleen nog rond Kerst. De opbrengsten wogen niet op tegen de kosten. Een beperkt assortiment aan koffie en chocola van La Place is nog te bestellen op Vd.nl/laplace.nl.

Dat zei Ben Munster, directeur formules bij La Place Restaurants, vanochtend op Multichannel Conference tegen Twinkle. In zijn presentatie vertelde hij over de plannen van de V&D spin-off, onder andere op het internationale vlak. Zo openen binnenkort twee vestigingen van La Place op een luchthaven op Bali. Ook gaat La Place met standaard lage prijzen voor een deel van zijn aanbod proberen nieuwe klanten aan te boren. Over e-commerce sprak Munster niet.

Business case
Na zijn presentatie gaf hij aan dat La Place vorig jaar is gestopt met de bezorging van producten. Daarmee begon de formule eind 2011 (á 9,50 euro) in samenwerking met Brood&Banketservice, dat ook werkt voor Gefelicitaart.nl. ‘De businesscase was niet rendabel te maken’, blikt Munster terug.

Het online bestellen van verswaren kan alleen nog in de aanloop naar Kerst, als La Place zijn bestelservice weer openstelt. Webshoppers moeten dan wel naar een vestiging komen om hun order op te halen.