Twinkle | Digital Commerce

Asos opent ‘Euro hub’ in Duits Docdata-magazijn

2017-05-27
180101
  • 1:09

Docdata gaat de ‘Euro hub’ van de Britse online pure player Asos opzetten in zijn bestaande distributiecentrum in Grossbeeren (nabij Berlijn). Asos vult deels het gat dat Zalando daar achterliet.


Asos heeft al langer plannen om zijn fulfilmentcapaciteit uit te breiden met een nieuw distributiecentrum in Centraal Europa. Met de zogenoemde Euro hub wil het bedrijf onder andere verder groeien in de regio’s Duitsland, Scandinavië en Frankrijk. Het Nederlandse Docdata, dat in eigen land klanten heeft als Bol.com, de Bijenkorf, iBood en V&D, bevestigde vandaag in een persbericht dat het zijn dc nabij Berlijn beschikbaar stelt voor de Britse e-retailer.

Eigen dc van Zalando
Zalando liet tot een paar geleden zijn fulfilment exclusief verzorgen door Docdata in Grossbeeren. De online retailer besloot echter een aantal jaar geleden dat het zelf dc’s wilde gaan bouwen. Onlangs opende in Mönchengladbach het derde magazijn, de samenwerking met Docdata is inmiddels drastisch teruggeschroefd.

Nieuwe samenwerkingen
Docdata zag met het vertrek van Zalando een enorm gat in zijn omzet ontstaan. De ‘grootste klant uit Duitsland’ was vorig jaar nog goed voor 31 procent van de logistieke Docdata-omzet, ofwel voor zo’n 46 miljoen euro. Docdata vertelde in februari een ‘strategische samenwerking te zijn overeengekomen met enkele nieuwe klanten met potentie.’ Asos is één van deze klanten, bevestigt het bedrijf nu.