Twinkle | Digital Commerce

Thuisbezorgd.nl koopt Pizza.nl voor 75.000 euro

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:51

Takeaway.com, het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl, heeft deze week Pizza.nl in handen gekregen. Het domein verwijst direct naar Thuisbezorgd.nl/pizza-bestellen. Takeaway.com betaalde 75.000 euro voor de generieke domeinnaam.

Dat meldt Romano Jennekens op zijn Domeinnaamblog.nl. Hij baseert zich op informatie van domeinnaamverkoper Sedo en de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). Jitse Groen, oprichter van Thuisbezorgd.nl, werd ook eigenaar van het Spaanse domein Pizza.es, waarvoor hij 35.000 euro moest betalen. Pizza.be (België), Pizza.co.uk (Groot-Brittannië), Pizza.dk (Denemarken) en Pizza.lu (Luxemburg) zijn al langer in zijn handen.

Pizza.com
Vijf jaar geleden wisselde Pizza.com nog voor 1,6 miljoen euro van eigenaar. Groen zei eerder tegen Twinkle dat hij in de race om die domeinnaam bij één miljoen euro afhaakte. In plaats daarvan kocht hij toen de url Takeaway.com, nu de overkoepelende naam van zijn bedrijf.

Twinkle100
Met een online omzet van 110 miljoen euro in 2012 bezet Thuisbezorgd.nl de tiende plaats in de Twinkle100.