Twinkle | Digital Commerce

Hoogvliet komt met afhaalbalies voor weborders

2017-11-11
180101
  • 1:30

Hoogvliet is de volgende supermarktketen die een entree als online verkoper aankondigt. In dertig filialen in Midden- en West-Nederland komt een afhaalbalie voor weborders. De fulfilment vindt plaats in een speciaal distributiecentrum in Alpen aan de Rijn.
 
Dat vertelt Leen Hoogvliet aan Distrifood. Volgens de eigenaar is het distributiecentrum bijna operationeel en kunnen de online verkoopactiviteiten dit jaar nog van start gaan. De online prijzen zullen bij Hoogvliet gelijk zijn aan die in de winkel en webshoppers hoeven niet te betalen om hun order klaar te laten zetten.

Eigenaar Hoogvliet acht de tijd rijd om te starten met e-commerce in om te beginnen ongeveer de helft van zijn winkels. ‘Dit is de toekomst. We weten dat een deel van de handel verhuist naar internet.’ Hoogvliet verwacht de eerste tien jaar geen winst te maken op de online verkopen. ‘Daarvoor zijn de kosten te hoog.’

Jumbo Supermarkten
Zoals een paar geleden voorspeld blijkt click & collect de katalysator voor e-commerce in food. Gisteren bevestigde Jumbo Supermarkten aan Twinkle dat de Brabantse keten werk maakt van e-commerce. De verder niet gecommuniceerde ambities worden op dit moment door een team in Den Bosch uitgewerkt. Volgens verschillende media zou Jumbo werken aan een afhaaloptie.

Albert Heijn
Jumbo is na Albert Heijn de tweede supermarktketen van Nederland. De marktleider verkoopt al jaren online. Moederbedrijf Ahold, lijstaanvoerder van de Twinkle100, investeerde de afgelopen jaren flink in het online kanaal, onder meer door afhaalpunten te openen voor online orders.

Stappen in e-commerce
Op kleinere schaal zetten onder andere DekaMarkt, Boni, Coop, Deen, Spar en Plus Supermarkten al stappen in e-commerce. Die laatste keten biedt de mogelijkheid online te bestellen bij zeventig aangesloten winkels. Sligro, eigenaar van`supermarktketen Emté, is aandeelhouder van de recent geopende pure player Superdirect.com.