Twinkle | Digital Commerce

Coolblue naar de Zuidas

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:30

Coolblue heeft een locatie gevonden voor zijn eerste vestiging in Amsterdam. De 'Beste webwinkel van Nederland' strijkt neer aan de Gustav Mahlerlaan, waaraan ook het hoofdkantoor van ABN Amro is gevestigd op de Zuidas. De deuren gaan op 31 oktober open.

Uit bekendmakingen van de gemeente Amsterdam blijkt dat de Gustav Mahlerlaan 316a op 21 augustus een andere bestemming heeft gekregen: van horeca naar detailhandel. Coolblue, dat hoofdkantoor houdt in Rotterdam, vermeldt dat adres op zijn vacaturesite. De nummer 5 van de Twinkle100 zoekt een verkoopmedewerker voor zijn hoofdstedelijke vestiging en bevestigt de aanstaande winkelopening aan Twinkle.

Utrecht
Coolblue zocht lange tijd naar geschikte locaties voor winkels in Utrecht en Amsterdam. In de Domstad openden afgelopen juli de deuren van een pand aan het Europaplein. Op dat moment kon de online retailer nog geen nieuws naar buiten brengen over de Amsterdamse locatie.


Flagship store in Rotterdam
Coolblue opende zijn eerste winkel in thuishaven Rotterdam en het bouwde zijn fysieke aanwezigheid vervolgens uit naar Eindhoven en Groningen. Nog maar zeer kort geleden sloot de eerste winkel aan de Rotterdamse Oudedijk. Er kwam een flagship store aan het Rotterdamse Oostplein voor in de plaats, die afgelopen maandag werd geopend.

Hulp bij zoektocht
Coolblue schakelt bij de zoektocht naar winkelpanden de hulp in van consumenten, en niet zonder succes. Op Coolbluewinkels.nl laat het bedrijf weten: ‘We hebben met jullie hulp onze drie nieuwe locaties in Nederland gevonden. Dit heeft zelfs een winnaar opgeleverd. Iemand heeft ons persoonlijk op een nieuw pand gewezen en hier 2.000 euro aan Coolblue-vouchers mee heeft verdiend.’

Leuven en Hasselt
In België is Coolblue met winkels in Antwerpen en Lochristi actief. De gevierde online retailer zoekt nog naar panden in Leuven en Hasselt.