Twinkle | Digital Commerce

Dixons verkoopt Pixmania aan het Duitse Mutares

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:06

Het Britse retailconcern Dixons heeft Pixmania verkocht aan het Duitse Mutares. Pixmania stond sinds mei van dit jaar in de etalage vanwege het grote verlies dat het bedrijf maakte.

De verkoop werd door Dixons als laatste redmiddel voor het Franse Pixmania ingezet. Dixons zei in mei het bedrijf te willen sluiten als er geen koper werd gevonden. Hoeveel Mutares nu voor Pixmania heeft betaald, is niet bekendgemaakt. Wel legt Dixons 69 miljoen euro op tafel om de noodlijdende website te ondersteunen.

Verlies
Pixmania, waarvoor ongeveer 850 mensen werken, drukte de verder goede resultaten van Dixons Retail. Het concern nam in augustus 2012 totale controle over Pixmania, waarna alle winkels en de non core productcategorieën werden gesloten. Dixons staakte Pixmania's verkoopactiviteiten in twaalf Europese landen en er verdwenen honderden banen. Het mocht allemaal niet baten: in het laatste kwartaal van het boekjaar, dat tot 30 april liep, leverde Pixmania 36 procent omzet in ten opzichte van februari tot en met april vorig jaar. Pixmania is nog actief in veertien Europese landen, waaronder Nederland.

Turkse activiteiten
Naast de verkoop van zorgenkind Pixmania heeft Dixons ook zijn Turkse activiteiten van ElektroWorld van de hand gedaan. Deze zijn voor 2,4 miljoen euro overgenomen door het Turkse Bimeks, meldt Retaildetail.be.