Twinkle | Digital Commerce

ICentre Group officieel failliet

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:23

De iCentre Group, de grootste zelfstandige verkoper van Apple-producten in Nederland, is failliet verklaard. De rechtbank in Haarlem sprak het faillissement uit, zo melden diverse media, waaronder RTLNieuws.nl.


De iCentre Group verkeert sinds enkele weken in surseance van betaling. ‘Redenen voor surseance van betaling voor de holding van iCentre zijn gelegen in de financiële problemen die zijn ontstaan door de onverwacht snel teruglopende verkopen als gevolg van de stagnatie in de consumentenverkopen in ons land’, liet iCentre vorige week in een persbericht weten. ‘De negatieve ontwikkeling is verder versterkt door de toegenomen concurrentie, verbreding van de distributie en structureel dalende marges op de verkopen.’

Webshop geopend
De rechtbank heeft Rocco Mulder van Pot Jonker Advocaten benoemd tot curator in het faillissement. ICentre heeft 34 winkels in Nederland en een webshop. Momenteel zijn alle fysieke winkels gesloten. De webshop is nog wel geopend. 'Juridisch gezien moeten de klanten die nu, na de uitspraak van het faillissement, een product aanschaffen in de webshop óf het artikel geleverd krijgen óf hun geld terugkrijgen', zegt een woordvoerder van Pot Jonker Advocaten tegen Twinkle. 'De vraag of de webshop moet worden gesloten ligt nog bij de curator, maar voor een eventuele doorstart zou het het beste zijn als de webwinkel open zou blijven.'

BAS Group
BAS Group, eigenaar van onder andere Dixons en MyCom, maakte eerder al bekend de iCentre-shops te willen overnemen. Vorige week diende de holding een fusieverzoek (PDF) in bij de Autoriteit Consument en Markt voor 24 winkels. De woordvoerder van Pot Jonker Advocaten kon geen uitspraken doen over of BAS Group van plan is om het merk iCentre over te nemen of de panden enkel te gebruiken voor eigen formules.