Twinkle | Digital Commerce

Bruna lanceert applicatie voor digitaal lezen

2017-05-27
180101
  • 1:33

Bruna komt met een gratis applicatie waarmee klanten digitaal boeken en tijdschriften kunnen aanschaffen voor hun tablet. BrunaTablisto, zoals de app heet, biedt toegang tot een online platform waar Nederlandse boeken, tijdschriften, kranten en vakbladen te vinden zijn.

De boekhandel presenteert de app als een middel waarmee consumenten hun digitale leesvoer kunnen gebruiken zonder daarvoor een aparte e-reader te hebben. De applicatie is beschikbaar voor de Android- en Apple-versies van een tablet. Gebruikers kunnen hierop hun aankoop vanuit de app in een digitale boekenkast opslaan. Voor de ontwikkeling van BrunaTablisto werkte de boekhandel samen met Push2Tablet.

Uitbreiding assortiment
Bruna is voornemens om de digitale tijdschriften, kranten en vakbladen uit de app op termijn ook toe te voegen aan het bestaande aanbod van zijn webshop Bruna.nl. Uiteindelijk zijn alle producten zowel in de applicatie als in de online shop te bekijken en te koop.

Algemeen directeur van Bruna, Peter Brouwer, ziet in de ontwikkeling van de app een kans om nog beter aan de wensen van de klant te kunnen voldoen. ‘Voor de Nederlandstalige markt kun je gerust spreken van een revolutie op het gebied van digitaal lezen. Dit is beter dan wat er al bestaat op dit gebied: één loket voor boeken en tijdschriften, met een Nederlandse vulling. Bovendien gebruik je BrunaTablisto op het apparaat van je eigen keuze, wat tegemoet komt aan het uitgangspunt van Bruna om lezen voor de klant zo laagdrempelig mogelijk te maken.’

Ontwikkelingen
Multichannelbedrijf Bruna heeft naast de desktopwebshop en de nieuwe applicatie een mobiele site met besteloptie. Deze werd in 2011 gelanceerd. Ook startte de boekwinkel in oktober vorig jaar met een test om klanten in de fysieke winkels online te laten bestellen.

Twinkle is, net als de boeken van Bruna, ook te lezen via Tablisto. De digitale versie van het magazine is beschikbaar voor diverse soorten tablets.