Twinkle | Digital Commerce

Marktpartijen willen ‘logistiek loket voor webshops’ opzetten

2017-05-27
600485
  • 0:55

Transsmart en 12Return, leveranciers van software voor respectievelijk pakketverzending en -retouren, hebben Webshoplogistiekcheck.nl gelanceerd. De tool moet webwinkeliers logistieke inzichten en de initiatiefnemers meer klanten opleveren.

Transsmart en 12Return laten Twinkle weten dat gesprekken worden gevoerd met andere e-commerce dienstverleners om tot een logistiek loket voor webshops te komen. Uiteindelijk moeten webwinkeliers er terecht kunnen voor alle vragen over transport, fulfilment en distributie, waaronder bijvoorbeeld ook fiscale kwesties.

Dinalog en subsidie uit Brussel
Voorlopig trekken Transsmart, dat zich met Cargowiz specifiek richt op webshops, en 12Return, dat ‘de iDeal van de retourlogistiek’ wil worden, met zijn tweeën op. Ze worden beide gefaciliteerd vanuit kennisplatform Dinalog en hun logistieke check is mede gefinancierd door een subsidie uit Brussel: een bijdrage uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling in het kader van het Zuid-Hollandse OP-Zuid.

Scores over logistieke operatie
Bedrijven krijgen op Webshoplogistiek.nl aan de hand van antwoorden scores over hun logistieke operatie. Ze kunnen kosteloos een uitgebreider rapport opvragen of, vanzelfsprekend, klant worden bij de initiatiefnemers.