Twinkle | Digital Commerce

Doorstart Unic onwaarschijnlijk

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:20

Een doorstart van Unic lijkt er niet meer in te zitten, nu het collectieve ontslag van het personeel is ingegaan. Een overnamevoorstel van het management van de Nederlandse e-business provider is afgeslagen, meldt assistent curator Rosemarie van der Laan aan Twinkle.
 
Unic BV, de Nederlandse tak van de Zwitserse Unic Group, ging eind november failliet (vonnis in pdf). De implementatiepartner van softwareleverancier Hybris weet de problemen aan het niet of laat doorkomen van verwachte opdrachten, het verlies van een belangrijke klant en de verslechtering van de economische omstandigheden.

Vertrouwen
In een verklaring over de financiële problemen schreef het management van Unic dat het zelf een technische herstructurering zou uitvoeren en het bedrijf opnieuw zou lanceren. Maar de bal lag toen al bij curator Marinus Pannevis, die de continuïteit van de bedrijfsvoering tot eind december garandeerde. Hij zei begin vorige maand tegen Twinkle: ‘Een doorstart onder het voormalige management is de weg van de minste weerstand, maar dan moet daar wel vertrouwen in zijn. De sleutel ligt in handen van de opdrachtgevers. Het gaat in totaal om zo’n twintig projecten.’

Activa
Van der Laan, Pannevis’ kantoorgenoot bij DLA Piper, laat vandaag weten dat er geen akkoord kwam met het management, noch met andere partijen. ‘Alles zal nogmaals worden bekeken en de curator voert nog altijd gesprekken. Maar dat het nog tot een doorstart komt verwacht ik niet. Waarschijnlijker is dat verschillende activa los worden verkocht.’
 
Unic BV werkte onder meer voor Beter Bed, de Bijenkorf en Kleertjes.com.