Twinkle | Digital Commerce

Nederlandse koper voor Neckermann.com

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:22

Axivate Capital wil alle activiteiten van Neckermann.com in Nederland en België overnemen. De investeringsmaatschappij, met participaties in onder andere Corendon, Nieuws.nl en Tevreden.nl, wacht momenteel op goedkeuring van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).

Na het faillissement van Neckermann in Duitsland ging Neckermann.com op zoek naar investeerders om zijn toekomst in de Benelux veilig te stellen. De nummer van 14 van de Twinkle100 nam tijdens die zoektocht afscheid van topman Kurt Staelens. Zijn tijdelijke opvolger Erwin d’Olieslager voerde de afgelopen periode de onderhandelingen met Axivate Capital.

NMa
Zij zijn het op hoofdlijnen eens over de voorwaarden waartegen de overname kan plaatsvinden. Afgelopen donderdag dienden ze een verzoek in bij de NMa, volgens partijen ‘één van de laatste stappen in het onderhandelingsproces’. Voorzien wordt dat de mededingingswaakhond geen roet in het eten zal gooien.

Axivate Capital
Axivate Capital omschrijft zichzelf als een ‘onafhankelijke investeringsmaatschappij die zich richt op het ondersteunen van groeiambities, internationalisering en waardecreatie. Dit doen ze bij bedrijven op het gebied van digital media, e-commerce en binnen de leisure- en reisbranche.’

Zoover-oprichter Bas Rasker is een van de partners van Axivate Capital, naast Andreas Ezinga en Hugo Mensink. Stephan Bosman, directeur van Zoover, wordt genoemd als een van de betrokken industry experts, net als onder andere Gijs Vroom, uitgever en hoofdredacteur van Emerce.

Reorganisatie
Axivate Capital heeft laten weten het merk Neckermann.com te willen herpositioneren. De voormalige postorderaar had al een reorganisatie aangekondigd, wardoor 172 mensen begin volgend jaar hun baan verliezen (130 FTE). Axivate heeft aangegeven voorlopig niet verder aan de bezetting te willen tornen, aldus een woordvoerder van FNV Bondgenoten in BN de Stem.