Twinkle | Digital Commerce

Sanoma gaat medisch internetwarenhuis runnen

2017-05-27
180101
  • 1:15

Sanoma Media werkt samen met NControl aan de introductie van Wellsens, ‘het eerste online medisch warenhuis van Nederland’. Bij NControl, dochter van farmaceutische groothandel Mosadex, zijn meer dan vijfhonderd apotheken aangesloten.
 
NControl biedt de apothekers online ondersteuning bij het leveren van farmaceutische zorg, het optimaliseren van bedrijfseconomische zaken en het versterken van de commerciële positie. Met een centrale webapotheek wil NControl aangesloten ondernemers helpen bij internetverkoop.

E-commerce en content
Sanoma Media gaat de Mosadex-dochter daarbij ondersteunen, bevestigt een woordvoerster van NControl. De uitgever zoekt momenteel naar een e-commerce manager, die ‘de spil in de online marketing-activiteiten’ van Wellsens moet worden. Er staat ook een vacature uit voor een content coördinator, die de hoofdredacteur moet ondersteunen en freelancers gaat aansturen.

Bezorging
De bij Wellsens aangesloten apotheken dragen zorg voor de bezorging van receptgeneesmiddelen en herhaalmedicatie (binnen 24 uur). Receptvrije geneesmiddelen, zelfzorgproducten en hulpmiddelen kunnen ofwel worden bezorgd ofwel afgehaald (zie ook de veelgestelde vragen).

Betrouwbare plek
Wellsens introduceert zich op de reeds geopende site als 'de betrouwbare plek voor het verkrijgen van geneesmiddelen, hulpmiddelen, gezondheidsproducten en informatie over ziektebeelden en gezondheidsthema's. Bij Wellsens kunt u medische en farmaceutische producten verkrijgen, herhaalmedicatie bestellen via uw eigen apotheek en veel informatie vinden over gezondheid en aandoeningen.’

Strategische samenwerking
Kris Boon, manager business development bij Sanoma Media, laat weten dat de uitgever een strategische samenwerking met Mosadex is overeengekomen. Meer details daarover worden in de loop van volgende maand vrijgegeven.