Twinkle | Digital Commerce

Neckermann.com breidt uit met Miss Etam en Promiss

2017-05-27
180101
  • 1:11

Neckermann.com, dat roerige tijden beleeft, verwelkomt met Miss Etam en Promiss twee nieuwe labels in zijn webwarenhuis. De retailformules van de Etam Group hebben ook eigen webwinkels. Daarnaast zijn de damesmodeartikelen te koop op Wehkamp.nl.

Neckermann.com biedt retailformules de mogelijkheid producten aan te bieden in zijn webwarenhuis. Sinds vorig jaar gebruikt Dolcis Neckermann.com bijvoorbeeld als extra verkoopkanaal. De schoenketen had daarvoor een shop-in-shop op Wehkamp.nl, maar die samenwerking werd gestaakt.

Wehkamp.nl
Producten van Miss Etam en Promiss zijn en blijven nog wel te koop op Wehkamp.nl, bevestigt een woordvoerder van het Zwolse webwarenhuis. Vijf jaar geleden was Wehkamp.nl de eerste plek waar de artikelen van de damesketens online verkrijgbaar kwamen. In april vorig jaar kreeg Miss Etam een eigen webwinkel. De webshop van Promiss opende in april dit jaar de deuren. Met Neckermann.com voegt de Etam Group opnieuw een online verkoopkanaal toe.

Neckermann.com
Het Duitse postordericoon Neckermann vroeg in zijn thuisland uitstel van betaling aan, eerder deze zomer. Volgens CEO Kurt Staelens is de financiële situatie van Benelux-organisatie Neckermann.com ‘structureel gezond’. De nummer 8 van de Twinkle100 kondigde eerder wel een reorganisatie aan, waarmee behalve banen ook de papieren catalogus en de eigen modermerken verdwijnen. ‘Het mode-assortiment gaan we zelf opbouwen’, zei Staelens eind juli. De samenwerking met de Etam Group past in die ambitie.