Twinkle | Digital Commerce

Ikea verrijkt catalogus via mobiele applicatie

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:20

De nieuwe catalogus van Ikea wordt ook in Nederland gekoppeld aan een mobiele applicatie. Daarmee kunnen lezers driedimensionale beelden en meer informatie krijgen over producten. Wanneer Ikea een Nederlandse webwinkel opent blijft onduidelijk.

Ikea’s nieuwe catalogus en mobiele app zijn deze week aangekondigd in de Verenigde Staten. Wereldwijd zullen de komende periode 211 miljoen catalogi van het Zweedse woonwarenhuis worden verspreid. Corporate communicatiemanager Mark Ogertschnig laat namens Ikea Nederland weten dat de verzending hier voor eind volgende maand op de rol staat. Ook voor Nederlandse consumenten komt een app met augmented reality beschikbaar.

Video
Hoewel de applicatie van Ikea nog nergens te downloaden is, heeft Ikea USA al wel een video gepost over de mogelijkheden die ze biedt. Belofte: 'Download the IKEA Catalog App for your smartphone or tablet, and scan select pages to unlock films, interactive experiences, photo galleries and more home furnishing inspiration.'

Verzamel- en transportservice
Ikea verkoopt online in een groot aantal landen. In Nederland staat alleen Ikea Business open voor weborders. Ikea adverteert wel veel met zijn verzamel- en transport service, maar die biedt consumenten niet de optie om online te bestellen. Immers: ‘Je kunt het regelen bij een Ikea-vestiging.’

Ogertschnig laat weten dat Ikea ‘natuurlijk bekend staat’ om zijn innovatieve karakter en hij wijst op de initiatieven met e-commerce in Duitsland en Groot-Britannië. ‘Er wordt ook hier druk over nagedacht’, wil hij wel kwijt, ‘maar ik kan echt niet zeggen wanneer we in Nederland met e-commerce zullen beginnen.’