Twinkle | Digital Commerce

Home24 gooit deur dicht voor andere verkopers

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:09

Home24, dat een oorlog op de online meubelmarkt wil ontketenen, weert andere verkopers voorlopig van zijn platform. Het meubelzusje van Zalando, sinds kort ook in Nederland actief, zegt oververhitting van systemen te willen voorkomen.

Dat blijkt uit een bericht van PlentySystems. Het Duitse bedrijf helpt online retailers bij de verkoop van producten op andere sites. Home24 heeft de marketingpartij laten weten een nieuw ERP-systeem (Enterprise Resource Planning) te willen implementeren, waarbij veel veranderingen worden doorgevoerd. Eventuele 'oververhitting' van systemen wil Home24 koste wat kost voorkomen.

Tot zeker oktober
Het is in het belang van de partners zelf dat ze tot nader order worden geweerd van het platform, citeert PlentySystems de boodschap van Home24. Zonder pardon wordt hun aanbod van de site verwijderd. Het zal zeker tot oktober duren voor de partners weer kunnen verkopen op Home24.de, als ze dat dan tenminste nog willen. De datum hangt af van het succes van de ERP-implementatie.

‘Möbel-Blitzkrieg’
Net als Zalando, dat ook een marktplaats introduceerde in Duitsland, is Home24 onderdeel van Rocket Internet. Hoogste baas Oliver Samwer zei eind vorig kaar een ‘Möbel-Blitzkrieg’ te willen ontketenen op online. De investeerder zet de strijd voort zonder FashionForHome: Rocket Internet deed zijn aandeel van ruim een kwart in die meubelsite onlangs van de hand.