Twinkle | Digital Commerce

Albert Heijn test mobiel bestellen met Appie

2017-05-27
11090
  • 1:11

Albert Heijn heeft een nieuwe mobiele release uitgebracht van zijn boodschappenapplicatie Appie. Smartphone-bezitters kunnen binnenkort mobiel bestellen bij de grootste supermarktketen van Nederland. De orderfunctionaliteit wordt eerst getest.

Wie snel mobiel boodschappen wil doen kan zich sinds vandaag aanmelden. Albert Heijn laat vervolgens ‘binnen enkele dagen’ weten of kandidaten zijn geselecteerd om deel te nemen aan de proef. Teaser: in de testperiode van de vernieuwde app, beschikbaar voor iPhone en Android-telefoons, betalen mobiele bestellers geen bezorgkosten bij aflevering.

Mobiele primeur
Waar het in veel omringende landen al veel langer mogelijk is om boodschappen te doen via mobiele apps, heeft Albert Heijn een primeur in Nederland met de bestelfunctionaliteit. De Ahold-dochter gebruikt Appie ook voor pc’s en tablets (geoptimaliseerde site, geen app), als alternatief voor de gewone webwinkel op Ah.nl. Gebruikers kunnen op deze apparaten al sinds januari boodschappen bestellen met Appie (video). Ook hier gaat het nog om een testversie, maar dan wel toegankelijk voor ieder die haar wil gebruiken.

Webwinkelcentrum
Ahold, de nummer 3 van de Twinkle100, heeft grote plannen met e-commerce. Eind februari werd de nummer 2 Bol.com overgenomen en dit najaar worden de eerste afhaalpunten voor Albert Heijn in Nederland geopend. Nog voor de overname van Bol.com sprak Ahold de ambitie uit van Albert Heijn een webwinkelcentrum te maken, waarin nieuwe productcategorieën online only worden aangeboden.