Twinkle | Digital Commerce

Adidas verbiedt verkoop op Amazon en eBay

2017-05-27
800546
  • [nieuws]
  • 0:51

Adidas gaat resellers verbieden om producten te verkopen op Amazon of eBay. Voor veel online retailers bieden deze platforms een extra afzetkanaal, maar de Duitse sportgigant wil meer controle krijgen over de presentatie van zijn producten.
 
Een vertegenwoordiger van Adidas heeft de maatregelen bevestigd tegenover Markt Intern.

In de nieuwe partnervoorwaarden, die uiterlijk op 1 januari 2013 gaan gelden in Duitsland, staat dat producten van Adidas en zustermerk Reebok niet mogen worden aangeboden op online verkoopplatforms die ‘gebruikte of beschadigde waren verkopen’ en/of ‘verkoop door private eindconsumenten toelaten’ en/of, ‘meerdere verkopers voor hetzelfde product herbergen’ en/of ‘geen aparte merkshop voor Adidas hebben in alle relevante markten’.

Omdat Adidas geen eisen stelt aan de omzetpotentie van verkopers, maar alleen eisen stelt waar al zijn potentiële wederverkopers aan kunnen voldoen, zien experts geen juridische obstakels voor de aanscherping van de verkoopvoorwaarden.