Twinkle | Digital Commerce

Fab.com open voor Nederlandse shoppers

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:56

Fab.com wordt vandaag gelanceerd in Nederland. Het naar eigen zeggen ‘snelst groeiende e-commerce bedrijf ter wereld’ biedt designer mode en woonaccessoires aan tot 70 procent onder de reguliere marktprijs.


Fab.com is in de basis een flash sale site à la Vente-privee.com (interview). In kortlopende uitverkopen kunnen leden producten kopen tegen hoge kortingen.

Focus op interieur en design
Anders dan de meeste besloten shoppingclubs richt Fab.com zich voor een belangrijk deel op interieurartikelen. Design speelt een belangrijke rol, net als bij Bamarang. Die shopping community van Rocket Internet, sinds kort ook actief in Nederland, wordt wel beschouwd als een kloon van Fab.com.

Naar 130 miljoen euro omzet
Fab.com, begonnen als homocommunity in de VS, telt 3,5 geregistreerde gebruikers wereldwijd en mikt dit jaar op een omzet van 130 miljoen dollar. Tot vandaag konden Nederlanders geen bestellingen doen op de site, die niet in onze taal beschikbaar komt. De entree op de Nederlandse markt volgt op de start in Duitsland: Fab.com kocht eerder dit jaar Casacanda.de, inmiddels omgedooopt tot Fab.de.