Twinkle | Digital Commerce

By the Grape start met same day delivery

2017-11-11
169163
  • 1:46

By the Grape bezorgt vier verschillende wijnpakketten voortaan nog dezelfde dag als ze voor het middaguur zijn besteld. De wijnwebwinkel wil onder meer uitkomst bieden aan mensen die ’s avonds eters krijgen, maar geen wijn in huis hebben noch tijd om naar de winkel te gaan.

Voor de same day delivery werkt By the Grape samen met zijn vaste bezorgpartner Dynalogic, vertelt mede-eigenaar Derrick Neleman aan Twinkle. 'We berekenen onze feitelijke kosten van 26 euro door aan de klant. Het is niet goedkoop, maar het is ook vooral bedoeld als een extra service. We weten ook dat er vraag naar is. Net als bij andere leveringsopties krijgt de klant bij same day delivery een uur voor levering een sms-bericht van de chauffeur. Bestellingen zijn ook realtime online te volgen via de kaart van Google Earth.'

‘Serving excellence in wine’
By the Grape beperkt same day delivery vooralsnog tot vier populaire wijnpakketten, waaronder een barbecuepakket en een pakket met biologische wijnen. Bij gebleken succes zal de wijnwebwinkel het aanbod verder uitbreiden. Neleman zegt dat de nieuwe optie goed aansluit bij de slogan van het bedrijf: ‘Serving excellence in wine’. By the Grape verzendt orders standaard gratis en biedt tegen een meerprijs van 6 euro al de optie om ’s avonds, op zaterdag of in een gewenst tijdvak te leveren. 'Tussen de ruim vierhonderd wijnwebwinkels in Nederland willen wij echt onderscheid bieden in service.'

Winery
By the Grape opende eind vorig jaar zijn eerste winery, in Velp. Het wijnassortiment in de fysieke winkel bestaat net als op Bythegrape.nl uit 100 wijnen van over de hele wereld. Online bestelde flessen kunnen ook in de winery worden afgehaald. Andersom kunnen wijnkopers uit de buurt bestellingen in de winkel gratis aan de deur laten afleveren.

Bestelminimum
De wijn van By the Grape is per zes flessen te koop op de winkelvloer, in de webwinkel geldt een bestelminimum van 12 flessen. By the Grape, dat een gelijknamig papieren magazine en een iPad-magazine met de naam Jancis uitgeeft, heeft de ambitie meer Wineries te openen.