Twinkle | Digital Commerce

Coop Supermarkten maakt werk van e-commerce

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:12

Coop Supermarkten wil nog dit jaar boodschappen gaan bezorgen bij en laten afhalen door webshoppers. Mogelijk biedt de online verkoopmodule van een franchisenemer uitkomst voor alle winkels van de keten.


Dat zegt communicatiemanager Chris van Gelder tegen Twinkle. Coop Supermarkten exploiteert drie formules (CoopCompact, Coop en Supercoop). Van de 212 vestigingen is 40 procent een filiaal, de rest is in handen van franchisenemers.

Cooponline.nl
Een van die franchisenemers, Johan Dekker, startte zelf met online verkoop op Cooponline.nl, een platform waar andere Coop-ondernemers op aanhaakten. Mogelijk wordt Dekkers’ module ook de basis onder de centrale e-commerce activiteiten van Coop Supermarkten. ‘De intentie is gebruik te maken van wat voorhanden is, maar het is ook mogelijk dat we toch besluiten iets nieuws te ontwikkelen’, aldus Van Gelder over de stand van zaken. ‘De ambitie is wel om nog dit jaar formulebreed met e-commerce te starten.’

Albert Heijn, DekaMart, Boni, Spar, Em-Té en Plus
In ons land verkoopt alleen Albert Heijn op serieuze schaal online. Op kleinere schaal startten DekaMarkt en Boni kort na elkaar initiatieven voor online boodschappen. Ook Spar en recenter Em-Té hebben aangekondigd met centrale webwinkels te komen. Op Pluswebwinkel.nl zijn 62 online verkopende Plus-ondernemers verzameld.
 
Foto’s en gebak
Coop Supermarkten (795 miljoen euro consumentenomzet in 2010) liet Coop.nl onlangs grondig verbouwen door Unit4. De site biedt onder meer een foto- en een gebakbestelservice.