Twinkle | Digital Commerce

Zalando maakt entree in wonen

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:08

Zalando is begonnen met de verkoop van woonartikelen in Duitsland en Nederland. In de nieuwe categorie worden vooral producten aangeboden van merken die ook in de mode actief zijn, zoals Boss, Calvin Klein, Esprit en Kenzo.


Op Zalando.de, Zalando.at en Zalando.nl zijn sinds kort onder andere handdoeken, badmatten, gordijnen en kussens te koop:Wonen is na schoenen, kleding, accessoires en sportartikelen de vijfde productategorie van Zalando, dat ook de wooonartikelen gratis bezorgt bij de klant.

Marktplaats
Zalando wil uitgroeien tot een platform waarop ook andere online retailers producten kunnen verkopen. Vorige week werd bekend dat Zalando een test uitvoert in Duitsland. In het komende kwartaal zouden de poorten open gaan voor geïnteresseerde webwinkeliers, mits zij voldoen aan de hoge eisen. Na de start in Duitsland wil Zalando de marktplaats ook op zijn andere markten introduceren, waaronder Nederland. Of webwinkeliers in woonartikelen daarop terecht kunnen is niet gezegd, maar wel waarschijnlijk.

Miljoenen per maand
Zalando, de nummer 57 in de Twinkle100, maakt sinds de start in 2008 een flinke groei door. In de eerste helft van 2011 was het bedrijf goed voor een totale omzet van circa 200 miljoen euro, inmiddels zou Zalando maandelijks meer dan 100 miljoen euro aan inkomsten boeken.