Twinkle | Digital Commerce

Coolblue gekozen tot ‘Beste Webwinkel van Nederland’

2017-05-27
142142
  • [nieuws]
  • 1:29

Coolblue is vanavond uitgeroepen tot ‘Beste Webwinkel van Nederland 2012’. Het bedrijf won de belangrijkste vakprijs bij de Thuiswinkel Awards. Ook Chocstar, Greetz en Intrastores sleepten een vakprijs in de wacht.


Coolblue
bleef de andere genomineerden Bol.com en De Bijenkorf voor in de race om de meest prestigieuze award voor e-commerce in Nederland. De jury spreekt van ‘drie parels’ in het Nederlandse webwinkellandschap. Winnaar Coolblue, dat afgelopen jaar een shopoverstijgende zoekfunctie en winkelmandje introduceerde, kiest volgens het keurkorps ‘concessieloos voor de klant’ in een sterk concurrerende markt. 

Beste Startende Webwinkel
Chocstar won vanavond de award voor de beste startende webwinkel van Nederland. De webwinkel biedt de klant de mogelijkheid om zelf chocolade samen te stellen op Chocstar.nl. De startup bleef de andere genomineerden Sportcompressiekousen.nl en Wattco.nl voor. De jury prijst initiatiefneemster Annefrid Imenkamp om het customization concept, haar enthousiasme, eerlijkheid en passievolle ondernemerschap.

Beste Mobiele Webwinkel
De award voor de beste mobiele webwinkel van Nederland werd dit jaar voor de tweede keer vergeven. Wehkamp.nl, vorig jaar winnaar, zag de prijs uitgereikt worden aan Greetz, dat ook Marktplaats voorbleef. De jury noemt de mobiele app van Greetz een ‘technisch hoogstandje’, waarbij goed gebruik is gemaakt van de technische mogelijkheden van dit moment.

Cross Border E-commerce Award
De Cross Border E-commerce Award werd vanavond voor het eerst uitgereikt, aan de webwinkel die buiten Nederland het beste aan de weg timmert. De award ging naar Intrastores. De eigenaar van Trekhaakshop.nl wordt beloond om zijn ondernemerschap en visie en zijn ‘uitermate goede ketenbenadering’ in den vreemde. Intrastores bleef Thuisbezorgd.nl, Ticketscript.com en Transavia.com voor.

Thuiswinkel Innovatie Awards
Tijdens De E-commerce Dagen, op 24 en 25 april aanstaande, worden nog vier vakprijzen uitgereikt: de Thuiswinkel Innovatie Awards, voor leveranciers in marketing, software, payment en logistiek.