Twinkle | Digital Commerce

Tablet: 4 keer zoveel conversie als smartphone

2017-05-27
355207
  • 1:01

Tablet shoppers geven per aankoop ruim de helft (54 procent) meer uit dan smartphone shoppers. De conversie ligt bijna op hetzelfde niveau als bij ‘gewone’ online kopers, maar wel vier keer hoger dan bij shoppers op mobiele telefoons.


De cijfers komen uit een grootschalig onderzoek van Adobe, dat 16 miljard bezoeken aan meer dan honderdvijftig Amerikaanse webwinkels analyseerde. Hoewel desktops en laptops de tablet nipt verslaan op conversie, liggen de gemiddelde bestedingen (AOV) op iPads en soortgelijke apparaten wel 21 procent hoger:4 procent bezoek via tablet
Het aandeel van tablet-bezoekers in al het verkeer naar webwinkels is in de loop van vorig jaar verviervoudigd, tot 4 procent. Dat van smartphone-bezoekers is verdubbeld. Toch is 90 procent van het bezoek nog afkomstig van vaste internetgebruikers:U vindt alle onderzoeksresultaten van Adobe hier (Slideshare).

Mobiele sites populairder dan apps
Uit kleinschaliger onderzoek, van Zmags, bleek onlangs dat tablet shoppers mobiele sites verkiezen boven apps bij het surfen en shoppen. U kunt dat onderzoek opvragen via deze link.