Twinkle | Digital Commerce

Wehkamp.nl, Fonq.nl en Create2Fit staan in de verkoop

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:34

RFS Holland Holding wordt komend jaar via een veiling verkocht. Op basis van een informatiepakket kunnen potentiële kopers een indicatief bod doen op de eigenaar van Wehkamp.nl, Fonq.nl, Create2fit en Lacent.


RFS Holland Holding
(RFS) bevestigt een bericht daarover in Het Financieele Dagblad (FD) aan Twinkle. Het concern laat weten: ‘RFS wil haar leidende positie in de online markt verder uitbouwen: autonoom door de bestaande merken te laten groeien, door nieuwe allianties aan te gaan met toonaangevende retailers en ook door acquisities. Dat kan op eigen kracht of versneld samen met derden.’

‘Voldoende aanknopingspunten’
Dit voorjaar schakelde RFS na gebleken ‘interesse van verschillende kanten’ Credit Suisse in om de kooplust in de markt te peilen. RFS schrijft dat de verkenning van de zakenbank ‘voldoende aanknopingspunten heeft opgeleverd om serieus in gesprek te gaan met partijen die de groeistrategie een extra impuls zouden kunnen geven. Het informatiememorandum voor een “controlled auction” is dan ook de volgende logische stap. Op dit moment worden nog geen gesprekken met partijen gevoerd.’

Woordvoerder Dirk van den Bogaart voegt aan dit statement toe dat nadere mededelingen worden gedaan indien de omstandigheden daar aanleiding toe geven.
 
Ahold en Amazon
Ahold, dat sterk wil groeien in e-commerce, is door een analist van ING al eens ‘de perfecte kandidaat’ genoemd om RFS over te nemen, aldus het FD. Ook Amazon, dat zich naar verwachting in 2012 specifiek op de Nederlandse markt wil gaan richten, zou een kandidaat kunnen zijn.

Twinkle100
Met een online consumentenomzet van 423 miljoen euro in 2010 is RFS Holland Holding lijstaanvoerder van de Twinkle100. Van afgelopen april tot en met september boekte RFS een omzet van 267 miljoen euro, 10 procent meer dan in dezelfde periode van 2010. Het operationele resultaat (EBITDA) bleef met 30,2 miljoen euro 'goed op niveau', aldus het concern. Alle onderdelen van RFS droegen bij aan de groei.