Twinkle | Digital Commerce

Google-prooi DailyDeal maakt zich op voor entree in Nederland

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:06

Voor een onbekend bedrag is Google eigenaar geworden van DailyDeal. Daarmee verzekert Google zich van een plekje op de Europese markt voor kortingssites. Het Duitse DailyDeal heeft al laten weten uitbreiding te zoeken in de Benelux en Scandinavië.

DailyDeal ging nog geen twee jaar geleden van start in Duitsland en vervolgens in Oostenrijk en Zwitserland. Dit voorjaar vertelde het bedrijf op korte termijn verder te willen expanderen naar landen in de Benelux en Scandinavië. De overname door Google, waarna DailyDeal als merk blijft bestaan, versnelt dat proces allicht.

Google Offers
Google deed eerder pogingen om voor vele miljarden Groupon over te nemen, internationaal marktleider in groepskortingen en ook in ons land de populairste couponsite. Tot een acquisitie kwam het niet. Google lanceerde daarop dit voorjaar een eigen kortingssite in de Verenigde Staten: Google Offers. Anderhalve maand geleden werd Google ook eigenaar van daily deal aggregator The Dealmap, dat lokale aanbiedingen van honderden verschillende internetbronnen verzamelt.

Bereik
Blijkens recente cijfers van Yipit is het bereik van Google Offers in verschillende Amerikaanse plaatsen geslonken sinds de introductie. Dat neemt niet weg dat Google van plan is de dienst in een groot aantal nieuwe steden te lanceren: