Twinkle | Digital Commerce

Welikefahion.com richt pijlen op het buitenland

2017-05-27
180101
  • 1:45

Welikefashion.com wil de groeiende groep internationale bestellers beter gaan bedienen. Er zijn landspecifeke betaalmethodes toegevoegd en de site komt in meerdere talen beschikbaar. De aanpassingen moeten bijdragen aan een verdubbeling van de omzet in 2012.

Dat zegt directeur Heleen Schouwenaar tegen Twinkle. Welikefashion.com stevent dit jaar af op een omzet van ongeveer 2,5 miljoen euro, wat weer ongeveer twee keer zoveel is als de inkomsten van vorig jaar.

Aspiraties
Staat creative agency, dat dit voorjaar een nieuwe site voor Welikefashion.com opleverde, maakte vanochtend melding van de internationale aspiraties in een persbericht. Het bureau schrijft: ‘De internationalisering begint bij onze zuiderburen, waarna de rest van Europa volgt. Via een button op de homepage is de website gemakkelijk om te zetten naar het Engels en hiernaast biedt Welikefashion.com passende betaalmethoden aan per land.’

Binnen één dag in België
Shoppers uit België betalen 3,95 euro voor een pakketje van Welikefashion, dat ze normaal gesproken binnen een dag na bestelling in huis hebben. In totaal kunnen zich shoppers van 25 landen buiten Nederland als klant registreren. Hun orders worden verstuurd vanuit het fulfilmentcentrum van Docdata in Waalwijk.

Docdata Payments
Schouwenaar laat weten dat de koppeling met de betaaltak van datzelfde bedrijf, Docdata Payments, de mogelijkheid biedt om eenvoudig landenspecifieke betaalmethodes toe te voegen. 'Ook in eigen huis hebben we een aantal stappen gezet waardoor we sneller aan de knoppen kunnen draaien en ons specifiek op nieuwe markten kunnen richten.'

Vertaling naar het Duits
Hoog op de prioriteitenlijst staat de vertaling van Welikefashion.com naar het Duits. Schouwenaar: 'Dan gaat het niet alleen om tekst, maar ook om een Duits telefoonnummer en landenspecifieke klantenservice en ordervoorwaarden. Vervolgens zullen we kijken hoe we verder vorm gaan geven aan de internationale plannen.'

Geïnspireerd op de catwalk
Welikefashion.com werd in 2002 door de zusjes Marianne en Barbara van Leeuwen opgericht als Netalsindefilm.nl, een naam die vijf jaar lang in gebruik bleef. Welikefashion.com verkoopt ‘kleding geïnspireerd op de catwalk en op het fashion gevoel van celebrities'. Ook accessoires, schoenen en beautyartikelen behoren tot het assortiment. Naast de webshop opende Welikefashion.com begin 2008 een winkel in de Amsterdamse Van Baerlestraat.