Twinkle | Digital Commerce

Tesco gaat meer virtuele supermarkten openen

2017-11-08
180101
  • 0:46

Na een geslaagde proef in een metrostation te Seoul gaat Tesco meer virtuele vestigingen openen voor zijn supermarktketen Home plus. Reizigers kunnen mobiel boodschappen doen door qr-codes te scannen bij afbeeldingen van producten.

Na Seoul zal de innovatieve super ook in andere Zuid-Koreaanse steden worden geïntroduceerd, meldt International Supermarket News. De vaktitel refereeert aan ‘experts’ die verwachten dat Tesco ook buiten Zuid-Korea de boer op gaat met het concept, om te beginnen op de Britse thuismarkt.

Home plus genereerde volgens Tesco 130 procent meer webomzet na de introductie van de virtuele schappen in Seoul. Het aantal geregistreerde webshoppers van de supermarktketen zou er met 76 procent zijn gegroeid.

In onderstaande video kunt u zien hoe Tesco’s virtuele supermarkt werkt: